۵۵۰۶۴۴۵۰ ۰۲۱

پیگیری بار فرودگاه امام خمینی

ما در این مقاله نحوه پیگیری بار فرودگاه امام خمینی را بصورت کامل توضیح می دهیم تا هم متوجه شوید بارتان در حال حاضر کجاست و هم اینکه چطور می توانید آنرا ترخیص کنید.

پیگیری بار فرودگاه امام خمینی

پیگیری بار فرودگاه امام خمینی

یکی از مشکلات عمده واردکنندگان کالا این است که نمی دانند چه زمانی، چطور و با چه مدارکی بارشان را در فرودگاه تحویل بگیرند.به همین خاطر می پرسند که برای پیگیری بار فرودگاه امام خمینی باید به کجا مراجعه کنند و چه اطلاعاتی را در اختیار مقامات مربوطه قرار دهند.

معمولا مراتب حمل بارها یا توسط فروشنده کالا یا توسط یک شرکت فورواردری در ایران انجام می شود.در هردو حالت بار به فرودگاه امام می رسد.اگر بار را با شرکت فورواردی در ایران حمل کرده باشید، این شرکت موظف است در هرلحظه به شما اطلاع دهد که بار کجاست و چه زمانی به فرودگاه امام می رسد.

اما در بسیاری از مواقع بار توسط فروشنده کالا ارسال شده است که در این شرایط فروشنده اطلاعاتی در مورد زمان رسیدن بار و زمان ترخیص و … به خریدار ارائه نمی کند و این امر باعث می شود که شما متوجه نشوید بارتان به ایران رسیده یا خیر.

قبل از اینکه توضیح دهیم بارتان را از کجا پیگیری کنید بایستی مراحل رسیدن بار به فرودگاه امام، تخلیه و … را بدانید تا متوجه شوید از کدام قسمت بارتان را پیگیری نمایید.

باید توجه داشته باشید به هیچ عنوان امکان دریافت اسناد حمل  به محض رسیدن بار به فرودگاه امام خمینی وجود ندارد. چرا؟ چون بار پس از رسیدن به فرودگاه باید تخلیه شود و در انبارهای گمرک در قسمت مربوطه قرار داده شود.در نتیجه این فرایند زمانبر است و نمی توانید سریع اسناد حمل را دریافت کرد.

پس از مشخص شدن مکان بار در انبار گمرک قبض انبار صادر می شود.در این مرحله بر اساس اینکه بار با چه خط هوایی ارسال شده است قبض انبار به ایرلاین مربوطه فرستاده می شود و در کنار بقیه مدارک شما قرار می گیرد.

لازم به ذکر است که گمرک فرودگاه امام خمینی 2 حوزه دارد.گمرک حوزه 1 و گمرک حوزه 2 که خیلی به هم نزدیک هستند.معمولا بارها با توجه به ماهیت، شرایط دمایی و … داخل یکی از حوزه ها قرار گرفته و قبض انبار آن صادر می گردد.

بنابراین شما زمانی می توانید برای گرفتن مدارک حمل اقدام کنید که قبض انبار صادر شده باشد.قبض انبار، بارنامه، ترخیصیه و سایر مدارک یکجا جمع شده و تحویل ایرلاینی می شود که بار را حمل کرده است و شما می توانید از آنجا مدارک را تحویل بگیرید.

بعد از اینکه کلیه مدارک حمل را گرفتید تازه فرآیند ترخیص بار در فرودگاه امام آغاز می شود.

برای پیگیری بار چکار باید بکنیم؟

برای پیگیری بار چکار باید بکنیم؟

خطوط هوایی مختلفی به ایران بار حمل می کنند.احتمالا شما هم فکر می کنید اگر بار با خط هوایی مثلا امارات به ایران حمل شده بایستی به دفتر امارات در فرودگاه مراجعه کرده و بارتان را پیگیری کنید.در صورتیکه اینطور نیست.

چنانچه بار شما با خط هوایی قطر، امارات، کویت یا ایران ایر به فرودگاه امام ارسال شده باشد برای پیگیری بایستی به ایران ایر مراجعه نمایید چون تمام کارهای هندلینگ این خطوط هوایی را ایران ایر انجام می دهد.در نتیجه اگر بارتان با هرکدام از این 4 خط حمل شده بایستی برای گرفتن مدارک به ساختمان ایران ایر جنب حوزه یک گمرک مراجعه نمایید.

اما خط هوایی لوفت هانزا و ایرفلوت خودشان مدارک بار را تحویل می دهند و در صورتیکه بارتان را یکی از این خطوط به ایران آورده بایستی جهت دریافت مدارک حمل به دفاتر آنها واقع در ترمینال کارگو مراجعه کنید.

در مورد سایر خطوط مثل ماهان، آسمان و فلای دبی هم باید بگوییم که تمام کارهای هندلینگ این 3 خط برعهده ماهان ایر است و برای گرفتن مدارک حمل و نقل بایستی به دفتر ماهان در ترمینال کارگو مراجعه شود.

برای پیگیری بارتان کافیست در فرمی که در بالای این مقاله آورده شده نام، شماره تماس، نوع ایرلاین، مبدا و شماره بارنامه را پر کنید تا ما شماره تلفن واحد مربوطه در فرودگاه امام را برایتان پیامک کنیم.با تماس با این شماره و دادن شماره بارنامه خیلی راحت می توانید بارتان را رصد نمایید.

اگر به تازگی میخواهید واردات رو شروع نمایید حتما مقاله مراحل خرید کالا از خارج کشور را مطالعه کنید.

پاسخی که از مسئولان مربوطه به هر خط هوایی دریافت می کنید از این 3 حالت خارج نیست:

لازم به ذکر است که بارنامه و مدارک فقط به صاحب کالا تحویل داده می شود و در صورتیکه نام شما بعنوان گیرنده خورده نباشد هم بایستی وکالتنامه یا معرفی نامه از صاحب بار را بهمراه داشته باشید.

ساعت کاری گمرک فرودگاه امام

ساعت کاری گمرک فرودگاه امام

خیلی ها فکر می کنند که گمرک فرودگاه امام همه روزه باز است و به همین خاطر در روزهای پنجشنبه و جمعه مراجعه می کنند در صورتیکه روز و ساعت کاری گمرک فرودگاه امام شنبه تا چهارشنبه 8 صبح تا 3 بعداز ظهر برای بارهای صادراتی و پیگیری بار می باشد.

مدارک لازم برای تحویل قبض انبار و ترخیصیه از ایرلاین

مدارک لازم برای تحویل قبض انبار و ترخیصیه از ایرلاین

برای گرفتن ترخیصیه و قبض انبار از ایرلاین برعکس بارهای دریایی که نیاز به بارنامه هست در بارهای هوایی اصلا به اصل بارنامه نیازی نیست.معمولا اصل بارنامه و سایر مدارک با خود بار ارسال می گردد.

توجه داشته باشید همان فردی که در بارنامه بعنوان گیرنده قید شده بایستی با کارت ملی برای دریافت مدارک برود.

در صورتیکه نام شرکت بعنوان دریافت کننده بار در بارنامه نوشته شده باشد باید یک معرفی نامه از شرکت (روی سربرگ با مهر و امضای شرکت) داشته باشید یا اینکه شرکت یک وکالت نامه به ترخیصکار داده باشد که در ان قید شده “جهت دریافت مدارک از ایرلاین ها”.در اینصورت افراد مورد نظر می توانند برای تحویل گرفتن قبض انبار، ترخیصیه و بارنامه از ایرلاین اقدام کند.

نکته ای که باید دقت کنید هنگام تحویل دادن مدارک یک مبلغی تحت عنوان هزینه قبض انبار دریافت می شود که میزان ان بسته به ایرلاین فرق دارد.یعنی ایران ایر، ماهان، لوفتهانزا و ایرفلوت قیمت های مختلفی دارند.معمولا قبض انبار لوفتهانزا از بقیه بیشتر است.

بعد از مراجعه هزینه را پرداخت کرده و قبض انبار و ترخیصیه و سایر مدارک را تحویل می گیرید.

انبار فرودگاه امام خمینی

انبار فرودگاه امام خمینی

همانطور که در بالا گفته شد ما دو حوزه در فرودگاه امام خمینی داریم.حوزه یک و حوزه دو.

وقتیکه بار از هواپیما تخلیه می شود داخل یکی از این دو‌حوزه ها می رود.بر روی قبض انباری که شرکت های حمل به شما می دهند نوشته شده که بار در کدام حوزه و گمرک قرار دارد.

بطور مثال روی قبض انبار نوشته می شود انبار شماره ۳ حوزه ۲.بنابراین شما باید بعد از انجام امور گمرکی به این قسمت مراجعه نموده و کارهای ترخیص و تحویل گرفتن بارتان را انجام دهید.

نکته ای که باید توجه شود این است که تمام بارهایی که دارای شرایط دمایی هستند به حوزه دو می روند. و بارهایی که شرایط دمایی ۳۰- درجه دارند به انبار ۳ حوزه ۲ برده می شوند.