۵۵۰۶۴۴۵۰ ۰۲۱

merleadbackground

فریت بار

لطفا کشور مد نظر خود را انتخاب نمایید

cancel-circle
فریت بار چیست فریت بار چیست
فریت مسافری فریت مسافری
هزینه فریت بار هزینه فریت بار
خطوط هوایی خطوط هوایی

هزینه فریت بار

فریت بار چیست ؟ freight در حمل و نقل به معنای حمل بار به شکل های مختلف (زمینی ، دریایی ، هوایی و ریلی ) یا کرایه حمل می باشد. فریت گاهی اوقات هم معنی هزینه فریت بار یا کرایه حمل است.

فریت مسافری چیست ؟

اگر واژه فریت را در اینترنت جستجو کنید، متوجه می شوید که این واژه در ایران به معنای حمل بار مسافری به خارج از کشور است.

دلیل استفاده از فریت چیست ؟

مسافرانی که قصد ارسال بارهای شخصی خود مثل لوازم منزل ، حیوانات زنده و یا …  را دارند می توانند قبل از سفر یا حتی بعد از آن بارشان را ارسال نمایند. اما چرا این وسایل را به همراه خودشان با هواپیما حمل نمی کنند؟هنگام سفر با هواپیما هر مسافر فقط می تواند مقدار محدودی بار را با خود حمل نماید.

برای مثال وزن و ابعاد مجاز برای خط هوایی ماهان به ازای هر نفر حداکثر 30  کیلوگرم و 203 سانتی متر می باشد، و مقدار بیشتر از این شامل هزینه اضافه بار می شود، که قیمت آن بسیار بیشتر از هزینه فریت بار لوازم منزل یا سایر کالا ها است.لازم به ذکر است که حمل برخی کالا ها حتی اگر دارای وزن و اندازه مجاز باشد به داخل هواپیما ممنوع است.

مثل حیوان خانگی (سگ، گربه و … ) بنابراین در این شرایط چاره ای جز فریت بارهوایی ندارید و باید بار خود را به یک شرکت حمل و نقل بین المللی بسپارید تا بصورت جداگانه آن را حمل کرده و در مقصد به دست شما برساند.

مراحل فریت بار

مراحل فریت بار از فرودگاه امام خمینی

کلیه امور فریت را می توانید خودتان انجام داده و یا آن را به یکی از شرکت های حمل بسپارید، اما ما در مرلید قصد داریم کلیه مراحل فریت بار فرودگاه امام خمینی را با تمامی جزئیات شرح دهیم تا بتوانیم به مسافران عزیز کمک نماییم.

پیش از فریت بار چه مراحلی می بایست طی شود؟

پیش از فریت باید در کشور مقصد مجوزهای لازم را برای ورود لوازمتان را بگیرید تا از پرداخت هزینه های گمرکی معاف شوید.

برای این کار ، از لیست بالای صفحه، کشور مد نظر خود را انتخاب کرده و شرایط اظهار کالا را مطالعه نمایید.

چه زمانی باید اقدام به فریت مسافری لوازم کنیم؟

بار می بایست سه تا هفت روز پیش از تاریخ حرکت مسافر، جواز شده و به خطوط هوایی تحویل داده شود.

شایان ذکر است که می توان بار را پس از عزیمت خود مسافر  هم ارسال کرد.اینکار باید توسط یکی از اعضای اصلی خانواده (پدر، مادر، خواهر و یا برادر) یا شخصی که وکالتنامه رسمی از خود مسافر دارد انجام شود.

صاحب کالا می بایست بار از مبدا به پایانه هوشمند بار (واقع در فرودگاه امام خمینی) منتقل کند.

به یاد داشته باشید اسم این پایانه ایران ایر یا هماست اما تمامی بارهای ارسالی از ایران به این پایانه منتقل می شوند و حتی اگر بار خود را با کارگو ایران ایر هم حمل نمی کنید.

سالن فریت بار

مدارک مورد نیاز برای فریت بار

مدارک زیر برای فریت الزامی است :

  1.  کپی و اصل پاسپورت
  2.  کپی و اصل کارت ملی
  3. کپی بلیط
  4.  تکمیل فرم ارسال بار
  5.  تکمیل لیست محتویات بار (عدل بندی)

مهم : حضور خود مسافر هنگام فریت الزامی است .

مدارک مورد نیاز برای مسافرانی که از قبل به کشور مقصد سفر کرده اند :

  1.  کپی کارت ملی اعضای خانواده یا وکیل قانونی
  2. شناسنامه اعضای خانواده (برای اثبات نسبت با مسافر) یا وکالتنامه
  3. کپی بلیطی که مسافر با آن به کشور مقصد سفر کرده است.
  4. تکمیل فرم ارسال بار
  5. تکمیل لیست محتویات بار (عدل بندی)

مهم : حضور اعضای خانواده و یا وکیل قانونی هنگام فریت الزامی است.

فرم ارسال بار چیست : شامل یک سری اطلاعات از مسافر و بار او می باشد.

دانلود نمونه فرم ارسال بار

لیست محتویات بار (عدل بندی): در این لیست می بایست جزئیات بار و بسته ها نوشته شود.

دانلود نمونه لیست محتویات بار (عدل بندی)

1. گرفتن اجازه ورود و ارزیابی کالا توسط گمرک :

ابتدا فرم ارسال بار را تکمیل کرده و آن را به مسئول گمرک تحویل می دهیم.پس از تایید، به حراست جلوی درب فریت مراجعه کرده و نوبت ورود میگیریم.

سالن فریت دو درب دارد: یکی از درب ها مخصوص کالاهاییست که با چرخ های دستی حمل می شوند و درب دومی مربوط به کالاهای حجیم و سنگینی است که توسط لیفتراک به داخل سالن منتقل می شوند.

پس از ورود به سالن فریت، ارزیاب گمرک به طور دقیق وسایل را چک کرده و با آنچه شما در برگه عدل بندی اظهار نمودید مطابقت می دهد.

سپس ارزیاب اظهارات مسافر و مشاهدات خود را در فرم ارسال بار مکتوب کرده و زیر آن را مهر امضا می نماید.

توزین بار

2. بسته بندی و وزن کردن بار :

کالاهای شما باید توسط شرکت حمل و یا نیروهای مستقر در فرودگاه پالت و بسته بندی شوند و بر روی ترازو قرار بگیرند. پس از باسکول، رسید توزین را که حاوی وزن بار، نام مسافر و مقصد می باشد را از پذیرش دریافت میکنیم.

3. صدور قبض توزین کالا :

سپس رسید دریافتی از واحد توزین را به قسمت ثبت مالی تحویل داده و هزینه باسکول را پرداخت می کنیم.

قسمت مالی به شما سه برگه تحویل می دهد : دو برگه قبض توزین که در مراحل بعدی از آن استفاده خواهیم کرد و یک صورتحساب فروش کالا و خدمات.

 

4. صدور جواز ، تایید ارزیاب و دایره فریت

قبض توزین کالا و فرم ارسال بار تایید شده توسط ارزیاب را ، به قسمت پذیرش میبریم تا برگه جواز را صادر نماید. در این مرحله دو نسخه از جواز را به مسافر تحویل می دهند که در آن تمامی اطلاعات بار ، مسافر و اظهارات ارزیاب، تایپ شده است.

هر دو برگه جواز مجددا باید توسط ارزیاب مهر و امضا گردد.

یکی از برگه ها همراه با سایر مدارک (مدارک مسافر ، فرم ارسال بار و قبض توزین) تحویل دایره فریت می شود و جواز دیگر باید توسط سرپرست فریت امضا و به مسافر باز گردانده شود.

5. تایید و مهر درب خروج

جواز امضا شده توسط ارزیاب و سرپرست فریت را به قسمت درب خروج می بریم . در آنجا عدل بندی بار مجددا چک می گردد و در صورت نبود مشکل، جواز توسط مسئول درب خروج، مهر و امضا می گردد.

لازم به ذکر است که کلیه امور فوق باید تا قبل از ساعت 14 صورت پذیرد.

فریت بار

6. صدور بارنامه :

تا اینجای کار مراحل جواز را کامل کرده اید و تنها قسمت XRAY باقی مانده است. حال باید به یک شرکت حمل بار هوایی مراجعه نمایید تا بارنامه را برای شما صادر نماید.

برای این کار باید وزن دقیق بار (قید شده بر روی جواز) به همراه ابعاد دقیق کالا (ابعاد پس از بسته بندی) ، فرودگاه مقصد ، اطلاعات کامل فرستنده و گیرنده را به شرکت حمل دهید.

پس از پرداخت هزینه ها ، باربری به شما نسخه shipper بارنامه را تحویل می دهد و مابقی نسخه ها به برگه جواز ضمیمه شده و تحویل حراست می شود.لازم به ذکر است که در این مرحله تگ های بار (مثل شکستنی و … ) را باید از آژانس تحویل بگیرید.

7. ثبت در سیستم حراست :

برگه جواز خود را به همراه بارنامه ها، برگه توزین و تگ ها به قسمت حراست واقع در طبقه دوم سالن فریت می بریم تا در سیستم ثبت و مهر امضا شود.

توجه داشته باشید که در این مرحله حراست، مدارک را فقط به اسمی که بر روی بارنامه قید شده است تحویل میدهد. یکی از دلایلی که حضور مسافر الزامی می باشد همین امر است.

8. مراجعه به مالی و پذیرش برای ثبت در سیستم :

ابتدا به واحد مالی مراجعه می نماییم تا برگه توزین مهر شود. سپس واحد پذیرش، بارنامه و تگ ها را چک می نماید و شما را در صف XRAY می گذارد.

9. XRAY بار

بار شما توسط چرخ و یا لیفتراک تا دستگاه xray حمل می شود. مسافر حق ورود به محوطه ایکس ری را ندارد و باید پشت خط قرمز تعبیه شده منتظر بماند.

در این مرحله اگر مسئولین حراست نتوانند توسط دستگاه به ماهیت کالا پی ببرند، بار را از بسته بندی بیرون کشیده و به طورعینی آن را لمس و مشاهده می نمایند.

پس از تایید XRAY ، بارنامه از شما تحویل گرفته شده و در باکس ایر لاین مربوطه قرار میگیرد. تگ ها مهر شده و بر روی بار چسبانده می شود.

در اینجا کار فریت لوازم منزل به اتمام می رسد و شما پس از حمل بار، اصل بارنامه، کپی یا عکسی از آن را به فرودگاه مقصد برده و بار را تحویل میگیرید.

فریت مسافری بار

نکته مهم در ایکس ری‌ فریت مسافری بار

نکته ی مهمی که در مرحله ایکسری باید به آن توجه داشته باشید این است که صاحب کالا حتما بایستی حاضر باشد.به چه دلیل؟ برای اینکه اگر ایکسری نتواند ماهیت کالا را بفهمد صاحب کالا توضیحات لازم را به مسئولین ارائه کرده و‌ بگوید در هر بسته چه چیزهایی وجود دارد.

اگر خدای نکرده در بارها چیز ممنوعه ای پیدا شود صاحب بار بایستی در آنجا حاضر بوده و پاسخگو باشد.

بنابراین شرکت حمل تحت هیچ شرایطی نمی تواند بدون حضور مسافر مرحله ایکسری را رد کند.چراکه هم قانون اینطور صدق می کند و هم اینکه صاحب کالا بهتر میداند داخل بار چه چیزهایی هست.

نکته مهم دیگر این است که مسافرین باید از قرار دادن مایعات و‌ مواد پودری در بار خودداری کنند.

این مساله را شرکت حمل باید از قبل به مسافر اطلاع دهد تا در مرحله ایکس ری مشکلی ایجاد نشود.چون اگر در ایکسری مشخص شود که در بار همچین اقلامی هست باید به ازمایشگاه برود تا بررسی شود.

ازمایشگاه هم زمان زیادی از شما تلف میکند هم اینکه هزینه دارد. پس بهتر است اینگونه اقلام را داخل بار نگذارید.

 

هزینه فریت بار

هزینه فریت بار

هزینه فریت بار یا هزینه ارسال بارخارجی به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی توانیم یک فرمول خاص را برای آن تعیین نماییم اما ما در مرلید شما را راهنمایی میکنیم تا با مناسب ترین قیمت بار خود را حمل کنید.

قیمت فریت بار به 4 عامل مهم بستگی دارد:

  1. هزینه های مربوط به بسته بندی و حمل تا فرودگاه امام خمینی
  2. هزینه جواز کردن بار در گمرک
  3. هزینه های مربوط به حمل توسط هواپیما (بارنامه)
  4.  هزینه های مربوط به مقصد

در ادامه به تشریح هریک از این موارد می پردازیم.

1. هزینه های مربوط به حمل و بسته بندی  :

بار باید از مبدا به پایانه هوشمند در فرودگاه امام خمینی منتقل شود که هزینه آن با توجه به مسافت طی شده متفاوت است.

هزینه بسته با توجه به نوع بار شما متفاوت است. برای برخی از بارها گونی پیچ کردن کافیست و نیازی به پالت بندی نیست اما یک سری از کالاها که امکان شکستن در حمل دارند باید حتما پالت بندی شوند یا برای آن باکس چوبی ساخته شود.

برای بارهایی که تنها با کارتن، چسب، گونی، تسمه، بابل رپ و پالت می توان آنها را بسته بندی کرد می توان آنها را به فرودگاه برد تا بسته بندهای گروه هما عملیات بسته بندی را انجام دهند.

برای آگاهی از قیمت بسته آن به صفحه هزینه بسته بندی بار در فرودگاه مراجعه نمایید.

هزینه بسته بندی در فریت بار

2. هزینه های جواز بار :

برای جواز کردن بار ، باید هزینه توزین آن را پرداخت نمایید که به ازای هر قبض از شما پول دریافت می شود. مثلا اگر بار شما با دو وانت وارد سالن فریت شود دارای دو قبض توزین هستید.

هزینه قبض توزین وابسته به وزن بار است و هرچقدر کالا سنگین تر باشد، قیمت آن افزایش پیدا میکند اما حداقل قیمت باسکول در سال 1400، 218800 تومان است.

3. هزینه های مربوط به حمل از فرودگاه مبدا تا مقصد(بارنامه) :

هزینه های حمل هوایی به عوامل زیر بستگی دارد :
وزن بار : هرچقدر بار شما سبک تر باشد هزینه فریت بار ارزان تر خواهد شد.

حجم بار : اگر کالای شما کم حجم باشد طبیعتا قیمت فریت بار کاهش می یابد.

مقصد : هزینه حمل بار به کانادا یا شیلی که از ایران دورتر می باشند طبیعتا از هزینه فریت بار به اروپا و ترکیه بیشتر است

خط هوایی : خطوط هوایی مختلف قیمت های متفاوتی دارند اما معمولا خطوط با کیفیت تر مثل قطر و امارات و … هزینه های بیشتری دریافت می کنند.

نوع بار : هزینه حمل بارهای خطرناک و فاسدشدنی معمولا از بارهای استاندارد بیشتر است.

اگر می خواهید از ریز هزینه های فریت مطلع شوید به هزینه ارسال بار به خارج از کشور مراجعه نمایید.

4. هزینه های مربوط به مقصد :

این قسمت برای هر کشور متفاوت است اما چیزی حدود 20 تا 50 دلار می باشد.

محدودیت های فریت بار

محدودیت های فریت بار

بر اساس قوانین جدید که اخیرا در فریت بار شخصی تصویب شده، ارسال زعفران و فرش ماشینی ممنوع شده است البته این به معنای این نیست که ما نمی توانیم فرش و زعفران را برایتان حمل کنیم بلکه ارسال این دو مورد بصورت شخصی امکان پذیر نیست.
اما ارسال زعفران و فرش بصورت تجاری کماکان انجام می شود و هیچ مشکلی در حمل آنها وجود ندارد.از این رو شرکت مرلید میتواند این اقلام را بصورت تجاری برای شما اظهار نماید بدون اینکه در مبدا به این بار مالیات تعلق بگیرد.ولیکن هزینه های جواز بار افزایش پیدا میکند چون مجبوریم کارت بازرگانی برای شما قرار بدهیم و مالیات آنرا خودمان پرداخت کنیم. در نتیجه هزینه های کارهای گمرکی کمی بیشتر می شود.
توجه داشته باشید که در این روش چیزی تحت عنوان بار تجاری روی بارنامه قید نمی شود و شما می توانید با خیال راحت کالای خود را ارسال کنید.

تشریح کلیه ی هزینه های فریت بار به آمریکا

 

تفاوت خطوط هوایی مختلف در فریت

ما در ایران توانایی فریت به سراسر دنیا را داریم و مرلید با بهترین خطوط هوایی دنیا از جمله قطر ، امارات، لوفتانزا و خطوط هوایی ایرانی از جمله ماهان و ایران ایر همکاری دارد.

همانطور که می دانید خطوط هوایی معمولا مستقیما اقدام به حمل بار نمی کنند و این کار توسط شرکت حمل و نقل انجام می شود برای مثال: فریت بار ایران ایر، بارنامه های خود را در اختیار شرکت های هوایی قرار داده و این شرکت ها مجوز صدور بارنامه را دارند.

اما خطوط هوایی مختلف چه تفاوتی در حمل بار دارند؟

مهم ترین تفاوت های خطوط هوایی مختلف، کیفیت حمل و پروازهای منظم و بدون تاخیر است. بنابراین باید با توجه به کشور مقصد و همچنین فاکتور سرعت بهترین ایر لاین را انتخاب نمایید.
ارسال بار به خارج از کشور

نحوه فریت بار به خارج

برای ارسال بار به خارج از کشور باید بدانید که چطور اینکار انجام می شود.مسلما همه ی ما دوست داریم که بار و کالاهایمان را راحت، سریع، با کیفیت و قیمت خوب به مقاصد بین المللی بفرستیم.برای رسیدن به این هدف باید در درجه اول یک فریت فورواردر معتبر مثل مرلید را پیدا کنید و از کارشناسان آن بپرسید که کالای شما برای حمل، قانونی است یا نه.چون یکسری از کشورها اجازه ورود برخی اقلام را نمی دهند.بعد اطلاعات و مدارکی که کارشناسان می گویند را تهیه کنید.مشخص کنید فرایند حمل تا فرودگاه یا بندر، بسته بندی، جواز بار را خودتان انجام می دهید یا نه؟ چه کسی در مقصد بار را تحویل می گیرید.عوارض احتمالی را در مبدا می پردازید یا در مقصد و … در نهایت با توافق با زنجیره حمل مرلید بارتان را با خیال راحت به آنها بسپارید.

قیمت فریت بار ایران ایر

قیمت فریت بار ایران ایر

خوشبختانه شرکت هواپیمایی ایران ایر به اکثر مقاصد بین المللی ایرانیان خدمات حمل بار ارائه می کند.ایران ایر قادر است محموله های شما را به اروپا و کشورهای مهمی مثل آلمان، فرانسه، هلند، انگلستان و… و در آسیا به کشورهای مثل دبی، استانبول، لبنان و … حمل کند.

قیمت فریت بار ایران ایر با توجه به اینکه این خط هوایی، ایرانی بوده و قیمت هایش به ریال است چه در بارهای شخصی چه تجاری بسیار مقرون به صرفه است.

از آنجاییکه ایران ایر به بیشتر شهرهای خارجی پرواز مستقیم دارد دیگر نیاز نیست که مثل برخی از خطوط هوایی ابتدا بار را به امارات ببریم و از آنجا به کشورهای دیگر ارسال کنیم.

قیمت فریت بار با ایران ایر به کیلوگرم

قیمت فریت بار با ایران ایر به کیلوگرم بر اساس هر مقصد متفاوت است.مثلا قیمت شهر هامبورگ ممکن است با هانوفر فرق داشته باشد.مرلید قیمت هر شهر را بصورت جداگانه به شما ارائه می کند.در نظر داشته باشید که هرچقدر وزن بار شما بیشتر شود قیمت هر کیلوگرم کمتر و به هر میزان که وزن بارتان کمتر باشد قیمت هر کیلوگرم بیشتر خواهد شد.

برای نمونه: قیمت فریت بار به ازای هر کیلوگرم بار به پاریس 60 تا 90 هزار تومان، برای فرانکفورت 45 تا 70 هزار تومان، برای دبی 26 تا 35 هزار تومان، برای استانبول 16 تا 29 هزار تومان می باشد.

فرد كردن بار یا فریت کردن بار

خیلی از افراد به اشتباه فریت بار را فرد بار می گویند.با توجه به اینکه فریت یک واژه انگلیسی است و معنای دقیق آنرا در ابتدای مقاله توضیح دادیم لازم دانستیم مجدد تاکید کنیم که فریت بار درست است نه فرد بار.

اگر بخواهیم جایگزین مناسبتری برای فریت بار استفاده کنیم بهتر است بگوییم ارسال بار با بارنامه( یعنی باری که جدا از مسافر ارسال می شود).